3.12.2018

Kurssit ja lukukausi

Voisin kertoa vähän opiskelusta täällä. Koulu alkoi syyskuun viimeisinä päivinä orientaatiolla. Silloin oli muutaman tunnin info, jossa kerrottiin kaikista mahdollisista asioista sekä kampuskierros, joka kyllä auttoi paljon hahmottamaan tätä paikkaa. Täytyy sanoa, että olen siitä kyllä ilonen, että mun mielestä kaikista asioista on tosi hyvin täällä kerrottu ja tiedotettu. Esimerkiksi kursseille ilmoittautumisestakin kerrottiin niin hyvin, että se oli lopulta ihan helppo juttu.

Olen itse täällä puoli vuotta ja niin tuntuu suurin osa muistakin OUSSEP-opiskelijoista olevan. Orientaatio meillä oli syyskuun lopussa ja 1.10. alkoi kurssit. Marraskuun alussa täällä oli ilmeisesti Culture Day, joka oli vapaa ja yliopistolla oli festivaali, jossa oli eri clubien esityksiä (olin tuolloin Vietnamissa niin en tarkemmin tiedä tapahtumasta). Pari muutakin national holidaytä lukukauteen mahtuu, mutta muuten varsinainen loma alkaa joulukuussa 26. päivä, tosin ilmeisesti melkein kenelläkään ei siinä 25.-24.12. päivinäkään ole tunteja eli käytännössä loma alkaa jo lauantaina 22.12. ja jatkuu aina 3.1. asti, mutta tuolloinkin ainakaan mun kurssin opettaja ei pidä tuntia siinä perjantaina eli periaatteessa loma jatkuu siihen sunnuntaihin 6.1. asti.
Sitten on koulua muutama viikko vielä jäljellä ennen vaihdon loppua. Mulla melkein kaikki kurssit loppuu tammikuun viimeiseen päivään mennessä jo. Yhdessä tai kahdessa kurssissa vaan on vielä helmikuun ensimmäisellä viikolla luento. Tänne tullessa luulin koulua olevan helmikuun loppuun asti, joten yllätyin vähän, että kurssit loppuvatkin jo noin ajoissa.

Täältä vaihdostahan vaaditaan, että on opiskellut 14 creditin verran. Kurssit on täällä 2 creditin laajuisia paitsi japanin kielen kurssit on 4 credittiä. Osaka Universitylla on oma valikoima vaihto-opiskelijoille tarkoitettuja kursseja ja niiden lisäksi voi ottaa muitakin englannin kielisiä kursseja, mutta selkeästi enemmän kannustettiin pysymään vain vaihtareiden kursseissa ja muihin kursseihin ilmoittauduttiinkin eritavalla. Itse otin kaikki vaihtareiden kurssivalikoimasta, joka muuten tuntui ehkä vähän suppealta, mutta en tiedä, millaiset kurssivalikoimat muissa yliopistoissa on, että onko OU:ssa parempi vai huonompi valikoima. Kursseja voi tarkastella täällä, jos kiinnostaa. Olin kuullut, että Japanissa joissain muissa kohdeyliopistoissa oli vaikea päästä kaikille kursseille, joille halusi, mutta täällä ei ollut mitään rajoja, että kaikki ei olisi mahtunut kurssille. Ensimmäisenä kouluviikkona ei vielä tarvinnut ilmoittautua mihinkään, vaan kaikilla kursseilla sai käydä tutustumassa ja sitten vasta ensimmäisen viikon jälkeen päättää, mitä ottaa. Ai niin ja itsehän siis opiskelen täällä OUSSEP-ohjelmassa ja puhun nyt vain sen puolesta! Muiden vaihto-ohjelmien jutuista en kovin paljon tiedä.

Omat kurssini täällä ovat:

- Japanese JA300: Eli japanin kielen kurssi. JA100 on helpoin taso ja sitten tasot menevät siitä ylöspäin aina vaikeutuen. Ennen kurssin valintaa netissä tehdää testi, josta saa osviittaa, mille tasolle pitäisi mennä, mutta se ei mitenkään määrää ketään tietylle kurssille, vaan aika vapaasti saa tason valita. Tosin sitten kurssin aikana opettaja voi pyytää siirtymään helpommalle tai vaikeammalle tasolle, jos vaikuttaa, että se olisi tarpeen. Ja opiskelija voi myös itse pyytää siirtoa toiselle tasolle itseasiassa vielä tosi myöhäänkin. Tänään meillä oli midterm exam ja kuulemma tämän kokeen jälkeen ei tasoa enää voi muuttaa, mutta eli siis melkein marraskuun loppuun asti olisin voinut vielä siirtyä eri tasolle, jos siltä tuntuu. Japanin tunteja meillä on kolme kertaa viikossa. Tiistaisin ja torstaisin on sama opettaja ja keskiviikkoisin Track 1 ja Track 2 -ryhmäläiset on yhdistetty ja on eri opettaja. Track 2 -ryhmässä ovat siis OUSSEP-opiskelija ja Track 1:ssä muut. Kotitehtäviä on aika paljon. 2-3 esseetä viikossa ja yleensä 2 pientä koetta viikossa kappaleiden kanjeista ja kieliopista. Myös esitelmiä on ollut jo kaksi ja lisää on tulossa, kun Suomessa meillä ei tainnut kertaakaan olla esitelmiä. Suomen opetukseen verrattuna sanoisin, että täällä asioita selitetään vähemmän eli enemmän jää itse opiskeltavaksi. Ihan ekalla ja tokalla viikolla JA300-tasolla teksti tuntui aika helpolta ja mietin jo, että olisiko JA400 ollutkin parempi, mutta aika pian asia sitten yhtäkkiä vaikeni ja nyt taso tuntuu ihan sopivalta.

- Introduction to Sociology
- Media and Communications in Japan
- Approaches to Understanding Cultures
- Creating Global History from Asian Perspectives
- Media Sociology


Sanoisin, että kaikki kurssit ovat mielenkiintoisia ja opettajat mukavia. Taitaa lähes kaikista kursseista olla esseet, parista kursseista lisäksi lopputentti. Ja täällä selkeästi tykätään esitelmistä enemmän kuin Suomessa. Läsnäolosta ollaan aika tarkkoja - kovin paljoa ei voi olla pois, vaikka ihan tarkkoja määriä ei ole sanottu. Vaihtareiden kursseista melkein kaikki on täällä Toyonaka-kampuksella. Ihan pari kurssia on Suitassa ja en tiedä, olikohan Minohssa yhtäkään. Kätevää siis minulle, kun asunkin täällä Toyonakan kampuksella. Lisäksi melkein kaikki (tai ehkä jopa kaikki) kurssit ovat vielä samassa CELAS-rakennuksessa.lukkari


Yllä mun lukujärjestys. Ikävästi jää vähän hypäreitä muutamana päivänä ja japanin tunnit alkaa kauheen aikasin aina... Mutta maanantait on vapaat ja mitä olen muiden vaihtareiden kanssa jutellut, niin on melkein kaikilla joko perjantai tai maanantai vapaa - osalla jopa molemmat. Ennen tänne tuloa pelkäsin, että luentoja on joka päivä aamusta iltaan, mutta onneksi näin ei ole, vaikka kotona opiskeltavaa kyllä riittää silti.
Toyonakan kampus on viihtyisä ja täältä löytyy muutamiakin ruokapaikkoja, joissa saa opiskelijahintaista ruokaa. Kampuksella on myös kirjasto, kirjakauppa, pieni ruokakauppa ja postitoimisto, jossa saa kätevästi myös laskut maksettua.
Mutta siinäpä vähän opiskelusta. Jos jotain tärkeää jäi mainitsematta niin saatan myöhemmin tulla tähän lisäilemään jotain ja saa toki kysyäkin! Yleisesti ottaen olen kuitenkin ollut tyytyväinen kursseihin ja opetukseen täällä :)IMG-20181025-104825
Toyonakan kampus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti