10.12.2018

Asuminen

Viime kesänä siinä kesä-heinäkuussa oli vaihtareille haku Osaka Universityn asuntoloihin. OU:lla on asuntoloita sekä kampuksilla että kampusten ulkopuolella. Hakemukseen piti laittaa kolme kriteeriä tärkeysjärjestykseen ja itse taisin laittaa 1. oma vessa 2. hinta 3. sijainti. En nyt ole 100% varma tosta järjestyksestä, mutta nuo kuitenkin valitsin. Laitoin ensimmäiseksi vaihtoehdokseni haussa International House Toyonakan ja onneksi sinne pääsinkin!

Monet ovat sanoneet, että tämä on kaikista asuntoloista paras, enkä ihmettele. Toki rakennus on vanha niin kuin ymmärtääkseni Japanissa talot usein ovat, mutta ei se kamalasti haittaa. Ihan ookoo kunnossa tämä kuitenkin on. Netissä luki ja luulin, että tämä asuntola on female only, mutta aika paljon täällä on myös miehiä näkynyt. En tiedä, että ovatko sitten olleet vain vieraita vai otetaanko tänne sittenkin myös miehiä asumaan. Mutta siis ensinnäkin sijainti on tosi hyvä, koska kaikki tunnitkin on tällä samalla kampuksella eli kävelen kotoa noin viidessä minuutissa kouluun. Helpottaa vähän aikaisia aamuja, kun ei tarvitse mennä bussilla tai junalla pitkää koulumatkaa. Toiseksi huone on aika hyvin varusteltu. Täällä on mulla oma pieni vessa ja suihku, kaasuliesi, jääkaappi, pyykinpesukone, ilmastointilaite ja tietty sänky ja työpöytä. Parveke löytyy myös, josta on ihan kivat näkymät, kun asun siis kuudennessa kerroksessa. Huono puoli on se, että asunto kylmenee aika nopeesti varsinkin nyt, kun talvi lähestyy, eikä esim parvekkeen ovi pidä mitään kylmyyttä ulkopuolella. Ilmastointilaitteella saa kyllä huoneen aika nopeesti lämmitettyä, mutten oo varma, kuinka paljon se vie sähköä, niin en ole ihan koko ajan uskaltanut sitä pitää päällä, ettei tule sitten sähkölaskussa ylläriä. Mutta tää kylmyys sisällä on vissiin ihan yleinen juttu japanilaisissa asunnoissa eli ei sinänsä voi juuri tätä rakennusta syyttää.

Asunnon vuokrakaan ei ole paha: 16 000 jeniä kuussa ja lisäksi täytyy maksaa 3000 jeniä, johon kuuluu yleisiä kustannuksia. Sähkö ja kaasu ei kuulu vuokraan ja niistä tulee erikseen laskut. Niistä olen nyt tähän mennessä maksanut 1800-2000 jeniä per kuukausi (sähkö ja kaasu siis erikseen). Asuntolasta olisi kuukausimaksulla voinut lainata tyynyn, peiton ja petivaatteet, mutta itse en niitä ottanut vaan ostin omat. Astioita ym tavaroita ei asunnossa myöskään ollut valmiiksi, mutta näin lyhyeksi ajaksi nyt riittää, että on joku yksi lautanen ja yksi haarukka haha. Täällä asuntolassa on myös pari yhteistä tilaa ja yhdessä niistä (toimiston alakerrassa) on pöytä, josta saa ilmaiseksi ottaa ihmisten jättämiä astioita ym tavaraa. Kannattaa siis se käydä kurkkaamassa! Toimistosta voi myös lainata pölynimureita.


IMG-20180925-WA0014

IMG-20180928-200702

IMG-20180928-200719

IMG-20180928-200711


Eli voin ihan lämpimästi tuleville vaihtareille ainakin International House Toyonakaa suositella! Itse olen viihtynyt. Asuntolan toimistolla työntekijät myös aina ystävällisesti auttavat, jos vaikkapa laskuista ja muista posteista on kysyttävää (köh köh esim minä, joka sain nipun 15000 jenin eläkemaksulaskuja, joita ei sitten loppujen lopuksi onneksi tarvitsekaan maksaa...).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti